Kookplaten

Keramische Kookplaten:

Inductie Kookplaten:

Een keramische kookplaat bestaat uit een glasplaat met daaronder een elektrische gloeispiraal die werkt als een soort straalkachel. De infraroodstraling (de 'warmtestraling') van de gloeispiraal straalt door de glasplaat heen en verwarmt de bodem van de pan. De bodem van de pan verwarmt het voedsel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij verdelen de merken:
Miele - Bosch

 

Ons assortiment vind je hier

In een inductiekookplaat zitten elektrische spoelen die onder de pan een magnetisch veld genereren. Hierdoor gaat er een wervelstroom door de pan die door de weerstand van de bodem wordt omgezet in warmte.

Energiezuinig koken

Zuiniger en efficiënter koken, een van de grootste voordelen van inductie. Inductiekookplaten communiceren met pannen door magnetisme. De plaat wordt geactiveerd zodra er een pan op wordt gezet. De kookplaat  wordt zelf niet warm maar verwarmd de pan direct.  Hierdoor verlies je geen warmte (en dus energie) aan de omgeving.

Veiliger koken

Dat is gelijk ook het tweede voordeel aan inductie, veiligheid. Haal de pan van de kookplaat en deze zal meteen uitschakelen. De plaat zelf wordt nooit heet, alleen een beetje warm van de restwarmte van pannen. Je kunt je dan ook nooit branden aan een inductieplaat.

 

 

Wij verdelen de merken:
Miele - Bosch

 

Ons assortiment vind je hier